Zo houd je jouw gasten warm rond de feestdagen

24 december 2015

Serious request hoopt vanavond in Heerlen weer een heel mooi bedrag te verzamelen voor kinderen in conflict gebieden. Heerlen staat op zijn kop en inwoners vertellen zelfs tegen de DJ’s dat ze nog nooit zo’n mooie sfeer in Heerlen hebben gezien. Niet voor een lange tijd tenminste. Nu willen wij als Partytentverhuur Parkstad dit gevoel nog jaren volhouden en daarom hebben wij een aantal tips samengesteld om deze sfeer en warmte vast te houden.

Vuurkorf

En op deze dagen beginnen natuurlijk met een letterlijke warmtebron: vuur. Het flikkerende licht van een vuurkorf geeft genoeg licht, sfeer en warmte om heet van te worden. Wanneer je samenkomt en buiten dromt rondom een vuurkorf levert dat al heel snel een gezellige situatie op waar je op je minst van kan genieten. Geen zin in het aanhouden van het vuur of stinken naar rook? Dan kan je misschien beter kiezen voor een heater. Gewoon elektrisch of gas. Maar je mist misschien wel het flikkerende licht en de geur.

vuurkorf

Warme drank

Maar je kan je gasten ook warmhouden via een interne bron. Nu kan je heel cliché zeggen: de feestgedachte. En uiteraard is die nu alom vertegenwoordigd in Heerlen. Dat is ook de reden dat we dit schrijven. Maar juist samen kan je al deze ingrediënten delen en geeft het extra betekenis. Maar met interne bronnen bedoelen wij een warme drank. Die ook extern goed functioneert: een glas warme chocolade melk voelt tenslotte prettig aan in je koude handen. Maar het voelt ook warm aan in je slokdarm. En als je voor glühwein kiest dan helpt de alcohol zelfs op langere termijn om je warm te houden.

Glühwein

Partytent

Nu zitten we met de feestdagen meestal graag binnen. Maar als je met heel je vriendengroep plus aanhang of heel je familie de feestdagen wil vieren dan komt het nog wel eens voor dat je ook buiten de deur ruimte moet zoeken. Nu is in kou buiten staan niet echt een optie. Oke, wel met die vuurkorf, maar die warmte drijft meestal ook een eind weg. Gebruik daarom een partytent om extra ruimte te creëren. Leg een paar kleden neer waar mensen zich onder kunnen warmen of comfortabel op kunnen zitten.

Partytent

Warme truien

Een andere leuke manier, die de laatste tijd veel gebruikt wordt is het gebruiken van warme truien. Soms hele hippe, soms de meest afschuwelijke. En het is gek wat een trui teweeg kan brengen. Waar vroeger iedereen netjes ging kerst vieren wordt er nu een samenhorigheid gecreëerd door het dragen van kersttruien. “We hebben tenslotte toch allemaal zo’n achterlijke trui aan”. Daarnaast houdt zo’n trui je goed warm en benader je het kerst weer op een andere manier. En zeker buiten mag zo’n trui niet ontbreken. Ook al zijn de huidige temperaturen buiten niet eens zo heel koud overdag, ’s avonds koelt het toch goed af wanneer je met oud en nieuw de champagne ontkurkt.

Wat we vooral aan jullie mee willen geven:
geniet van deze dagen en van elkaar! Wij wensen jullie allemaal een fijne dagen en een gelukkig nieuw jaar!

Kersttrui