Een kinderfeestje organiseren? 4 zaken waar je op moet letten!

16 mei 2017

Wanneer je kind jarig is, is het wel zo leuk om hier een kinderfeestje voor te organiseren. Het klinkt heel leuk maar het organiseren kan nog wat voeten in de aarde hebben. Welke vriendjes en vriendinnetjes worden uitgenodigd en hoeveel mogen er aanwezig zijn? Vier je het feestje thuis of op een locatie buitenshuis? Dit zijn een paar vragen die je jezelf moet stellen bij het organiseren van een kinderfeestje, waar je nog meer op moet letten? Dat lees je in onderstaand artikel!

1. Uitnodiging en locatie

De uitnodigingen voor de vrienden en vriendinnen van jouw kind moeten op tijd verstuurd worden. Zo’n 2/3 weken van tevoren is ruim genoeg om zowel het kind en de ouders tijdig te informeren. De uitnodiging moet leuk zijn voor de kinderen en daarnaast alle benodigde informatie bevatten. Denk hierbij aan de tijd van het feestje, locatie, activiteit (mits buitenshuis), eventueel thema en een wensenlijstje.

2. Activiteiten

Kinderfeestjes worden op verschillende leeftijden gevierd en de activiteiten hierbij kunnen aardig uiteen lopen. Bij oudere kinderen is een survival dag of bowlen en laser gamen erg leuk om te doen. Bij jongere kinderen is een middagje knutselen of een speurtocht in groepjes een leuke bezigheid. In de zomer kan je denken aan (water)spelletjes in de tuin of een gaaf springkussen waar kinderen van alle leeftijden veel plezier aan zullen beleven.

3. Eten en drinken

Het ligt aan het tijdstip van het feest om te bepalen wat voor soort eten de kinderen voorgeschoteld krijgen. Is het een feestje in de ochtend/middag dan kun je lekkere sandwiches maken of een pannenkoekje. In het geval van een feest in de middag denk er dan aan om een activiteit en eetgelegenheid te combineren. Zo kunnen de kids bijvoorbeeld zelf cup cakes versieren om deze vervolgens op te eten. Voor avondeten zijn pannenkoeken, patatjes en knakworsten altijd zeer in trek. Check van tevoren even bij de ouders of er nog een kind is met bepaalde allergieën.

4. Thema

Bij een kinderfeestje behoort vaak een thema om de dag onvergetelijk te maken. Thema’s waaraan gedacht kan worden zijn onder andere: prinses, piraat, jungle, sport, dieren en zo verder. Een thema maakt het feestje nog leuker en de kinderen zullen zich hier gegarandeerd op verheugen. Zorg dat het thema duidelijk is door de juiste versiering, muziek en bijpassende activiteiten.

Mocht je nog vragen hebben of graag advies willen over het huren van een partytent of andere partymaterialen bij Partytentverhuur Parkstad dan kun je uiteraard geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!