Communiefeest? 4 Ideeën en versieringen voor jouw communie

06 april 2016

Communie, de communie is de vaak feestelijke gelegenheid, binnen de Rooms-katholieke Kerk, waarbij iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. Vaak wordt dit moment uitgebreid gevierd met familie, vrienden, cadeautjes en lekker eten. Maar hoe organiseer je nu een geslaagd communiefeest? Waar vindt het feest plaats? En met welke zaken dien je allemaal rekening te houden? Aan de hand van dit artikel proberen wij deze vragen te beantwoorden met deze 4 tips!

5c9b8c37c42aab831f591ddfcbd1abdd

Locatie voor uw communiefeest?

Is er een mogelijkheid om het feest aansluitend bij de kerk te vieren? Of vier je het communiefeest liever thuis in je eigen vertrouwde omgeving? Alles is mogelijk maar zeker thuis kan ruimtegebrek wellicht een rol spelen. Gelukkig kun je tegenwoordig met veel gemak een partytent huren. Op deze manier bied je je gasten genoeg ruimte en blijft je huis troepvrij. De tenten zijn zeer eenvoudig op te zetten en te huur met vrijwel alle denkbare feestattributen!

mensen in een partytent

Activiteiten op uw communiefeest?

Zeker wanneer het mooi weer is kun je verschillende buitenactiviteiten organiseren voor je gasten. Wat dacht je van levensgrote klassieke spelletjes? Helaas is het in Nederland niet altijd mooi weer dus zorg te allen tijden voor een plan B. Knutselen met klei, of cakejes bakken zijn activiteiten die in de loop der jaren hun succes meermaals hebben bewezen! Ook een middagje karaoke zingen kan een leuke en originele manier zijn om de dag door te komen, zo huur je tegenwoordig heel eenvoudig een mobiele geluidsinstallatie inclusief microfoons en is een hilarische dag gegarandeerd.

karaoke off

Eten op een communiefeest

Daarnaast is het natuurlijk wenselijk dat je gasten voorzien worden van een hapje en een drankje. Je kunt het hierbij uiteraard zo gek maken als je zelf wilt. Broodjes knakworst bij de lunch? Of pak je de zaken liever serieus aan met een uitgebreide barbecue? Een 7-gangen diner? Ook dat kan een prima optie zijn maar houd rekening met kinderen die lang tafelen wellicht iets minder interessant vinden dat de aanwezige volwassenen!

bbq off

Een communiefeest om nooit te vergeten

Om te zorgen dat niemand het feest ooit meer hoeft te vergeten is het leuk om een zelfgemaakt aandenken mee te geven aan je gasten. Denk bijvoorbeeld aan eetbare souvenirs, of zelfgemaakte knutselwerken. Alles wat er voor zorgt dat niemand deze speciale dag ooit meer vergeet.

6d0f717778b560b3f4ade2a7318082a8

Zoals je ziet is het organiseren van een communiefeest niet al te veel werk. Toch is het erg fijn als alles van A tot Z geregeld is. Wij van Partytentverhuur parkstad helpen je daar graag bij. Mocht je nog vragen hebben of advies willen hebben over alles wat met feesten te maken heeft? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, dus neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden.